T: +32 (0)476 54 35 42              E: info@staldehooghoeve.be

TRAINING

Stal De Hooghoeve brengt paarden/pony’s uit op spring- of dressuurwedstrijden, op alle niveaus. In samenspraak met de eigenaar bepalen wij voor elk paard individueel wat het paard nodig heeft.

Ook is het mogelijk uw paard in training te zetten waarbij we trachten combinatie paard/ruiter tot het gewenste niveau te brengen.

Bij het trainen van de paarden en het lesgeven volgen we steeds de klassieke “skala der ausbildung”.

Zadelmak maken

Wanneer u zelf niet genoeg tijd of ervaring hebt om uw paard/pony zadelmak te maken, kunnen wij dat voor u doen. Het zadelmak maken van een paard is een zeer belangrijke gebeurtenis en een sleutelmoment in zijn leven. Er kunnen veel problemen voorkomen worden door het paard goed zadelmak te maken.

Jonge paarden en pony’s maken wij zadelmak op een zachte maar correcte paardvriendelijke manier. Bij het zadelmak maken starten we met grondwerk en daarna went het paard aan het hoofdstel en het zadel. Nadien ervaart het paard het op- en afstappen en het rijden zelf. Tijdens het zadelmak maken verblijft het paard op stal De Hooghoeve. De periode wordt afgestemd van paard tot paard.

U bent tijdens de trainingsperiode steeds welkom bij ons, zodat u de vorderingen van uw paard kan opvolgen. Tijdens en na het zadelmak maken begeleiden we u graag om met uw paard te leren werken, zodat nadien de combinatie optimaal op elkaar is afgestemd en u probleemloos verder kan werken.